Bosklassen dag 1

De kinderen en juf Christa van GLS De Zandloper zaten al op de bus wanneer wij vol verwachting, spanning en kriebeling in onze buik klaar stonden om onze bosklas aan te vatten. Na het gezwaai en gekus aan onze schoolpoort vertrokken we vrij van fileleed en met een plaspauze tussendoor, naar onze eerste en tevens laatste tussenstop, Comblain-au-Pont.

Zoals gepland nuttigden we eerst onze middaglunch om vervolgens een uitgebreide uitleg te krijgen over het ontstaan van de grotten. 

In de grotten zelf kregen we enkele bijzondere bezienswaardigheden te zien: stalactieten, stalactieten, zuilen en gordijnen in allerlei figuren (kabouters, Sinterklaas). 

Daarnaast konden we op verschillende plaatsen een heel bijzonder nachtdiertje spotten: vleermuizen. Van enkele kleine exemplaren (‘Kleine hoefijzerneus’) tot enkele zeer grote (‘Vale vleermuis’) met een spanwijdte van wel 30-35cm. 

Na ons bezoek trokken we verder met de bus richting Domaine de Mambaye te Spa. 

Eens aangekomen, gingen we nieuwsgierig op zoek naar onze slaapkamer en begon het uitpakken: bedjes slapensklaar maken, kleren wisselen, even wat rusten, … 

Niet veel later was iedereen al geïnstalleerd. Tevreden van ons nieuwe oord voor de komende dagen, schoven we meteen aan tafel: een heerlijke maaltijd van gyros, Griekse salade en rijst met als dessert flan caramel. 

Na ons avondmaal maakten onze kinderen zich klaar om tegen elkaar te strijden voor het hoogste schavotje in onze laddercompetitie bij de gezelschapsspelenavond. 

Rond 21u30 waren er toch wel al enkelen voldaan, moe en blij om zijn of haar bedje te kunnen opzoeken. 

Ondertussen liggen onze bosklassers onder de wol en genieten ze na van een eerste geslaagde bosklasdag! Klaar voor de avonturen van dag 2!

Liefs, de bosklassers

Voor foto’s klik je hier.

6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 4

Lieve lezers aan het thuisfront,   Goed uitgeslapen, lekker ontbeten en blij gemutst vertrokken we naar de Hoge Venen in plaats van de Venen van Malchamps.  

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 3

Bosklassen, dag 3   Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 2

Lieve lezers aan het thuisfront,   Na een verdiende nachtrust en een stevig ontbijt, verkenden we de omgeving rond het Chateau de Mambaye met oriëntatiespelletjes. De

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 1

De kinderen en juf Christa van GLS De Zandloper zaten al op de bus wanneer wij vol verwachting, spanning en kriebeling in onze buik klaar

Lees meer »

Welkomreceptie

Welkom GOM 4! Om de leerlingen van het vierde leerjaar welkom te heten op school,  heeft GOM 5 vandaag een welkomreceptie georganiseerd! GOM 5 verwelkomde

Lees meer »