DC GOM van start sinds september 2021

Dankzij Dancing Dimi, Dimitri Van den Bergh, is het dartsen al enkele maanden superpopulair in ons land. Zijn dartskunsten zorgen zelfs voor een ware hype. Zelfs scholen springen nu mee op de kar. In Aalst en Ninove zijn er enkele scholen die vanaf september darts opnemen in hun lessenpakket.

Wie wil, kan tegenwoordig elke avond genieten van darts op de televisie, met in de hoofdrol de wereldtop van binnen de sport en dus ook onze Dimitri Van den Bergh, alias Dancing Dimi. Hij heeft ervoor gezorgd dat het dartsen populair geworden is en zet ook veel jongeren aan om de sport te beoefenen. 

Ook de scholen is dat niet ontgaan en daarom startten verschillende scholen her en der in Vlaanderen sinds september met initiaties darts tijdens de lessen.

Ook GOM startte begin september. Bedoeling is om darts te geven tijdens de middagpauze op donderdag. Gemiddeld 15 leerlingen, een derde van onze schoolbevolking, zakken na het eten af naar de turnzaal om daar de knepen van het vak te leren o.l.v. meester Filip. Gewoon al in de dartsblok gooien bleek in het begin al niet eenvoudig. Na een simpele in/uit-training en een score-training, wagen de kinderen zich aan eenvoudige wedstrijdjes vanaf 301.

Op zaterdag 13 november 2021 kunnen de kinderen van GOM voor het eerst deelnemen aan een echt tornooi georganiseerd door DC GOM, Dartsclub GOM. Meer info hierover volgt binnenkort.

Het logo van DC GOM.

American Games

GOM 5 heeft vandaag een leuke sportvoormiddag gehad in de sporthal van Stekene. Dit werd georganiseerd door Moev. De studenten van de Broederschool hebben de

Lees meer »