Bosklassen 2022 dag 4

Een dagverslagje schrijven na het afscheidsfeestje van deze avond waarvan de dansvloer de hele avond goed gevuld was… Het valt ons ook zwaar om morgen de leerlingen te laten ‘gaan’ na deze week… Er vloeiden geen traantjes, maar de samenhorigheid tussen de leerlingen deed ons enorm deugd.
Zoals gebruikelijk galmden er bij het ochtendgloren weer heerlijk wekliedjes door de boxen. Het was direct duidelijk dat het een hele mooie dag ging worden.


Om 9u30 werden we opgewacht door instructeur Alain voor een oriëntatieloop. Met een kaart van het domein werden we in groepjes naar alle hoeken van het terrein gestuurd. Eerst werd er uitgelegd hoe we moesten werken met de kaart. Dan konden de leerlingen van start gaan. De groepjes die klaar waren met kaart 1 en 2 kregen moeilijkere oefeningen om op te lossen. De eerste groep verbrak zelf het record (dat al tien jaar stond hield) van 49’ met een tijd die de volle minuut sneller was. Als middageten kregen we lekkere pizza voorgeschoteld. Er werd meermaals om extra porties gevraagd. Wat de gezonde buitenlucht en inspannende activiteiten al niet doen…


De leerlingen werden opgedeeld in twee groepen. De eerste leerlingen gingen het touwenparcours verkennen. Eerst werd er een woordje uitleg gegeven en daarna konden de leerlingen zich een weg banen van uitdaging tot uitdaging. Op het einde gleden de leerlingen door de lucht bij de kabelbaan. Een hele ervaring! Hoogtevrees of niet, niemand ging de uitdaging uit de weg. De andere groep richtte zich op pleinspelen. Na 2u wisselden de groepen van activiteit. Terug op ons domein, konden de kinderen zich nog opfrissen met een warme douche, maakten ze al deels de valiezen maken en kwamen nog even op adem of powernap.


Het avondeten (soep, frietjes, appelmoes en lekker stoofvlees) stond ook in het teken van Halloween. Het keukenpersoneel trakteerde ons op een griezelshow tussen de maaltijden door. Ook onze kinderen en begeleiders moesten niet onderdoen! Aansluitend bij ons laatste avondmaal, wachtte ons nog een verrassing; we waren getuige van een prachtig en adembenemend vuurwerk. Met open mond aanschouwden we het mooie spektakel.


De avond werd traditioneel afgesloten met een fuif. Het duurde dan ook niet lang eer de bosklassers van GOM en De Zandloper voor de laatste keer in hun bedje doken.
Het bosklasteam blikt alvast terug op een fijne, gezellige en fantastische week waarin genieten, verwonderen en vriendschappen belangrijk waren!


Morgen trekken we nog naar de afdamming van de Gileppe en de steenkoolmijn van Blegny. Het belooft nog een fijne dag te worden, met een afsluitend afscheidsmoment dat bij heel wat kinderen zwaar zal vallen… Het laatste hoofdstuk van ons vijfdaags bosklasavontuur zal in de loop van het weekend op de schoolwebsite verschijnen.


Wist je dat er veel kindjes nog niet naar huis willen?

Groetjes,
Team Bosklassen

American Games

GOM 5 heeft vandaag een leuke sportvoormiddag gehad in de sporthal van Stekene. Dit werd georganiseerd door Moev. De studenten van de Broederschool hebben de

Lees meer »
6de leerjaar
Filip Paelinck

Bosklassen 2022 dag 5

Aangezien we vrij snel na het ontbijt moesten vertrekken, stond onze wekker toch iets vroeger.      Om 7u00 werden de kinderen gewekt. Deze keer was

Lees meer »
6de leerjaar
Filip Paelinck

Bosklassen 2022 dag 4

Een dagverslagje schrijven na het afscheidsfeestje van deze avond waarvan de dansvloer de hele avond goed gevuld was… Het valt ons ook zwaar om morgen

Lees meer »