SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Geplaatst door op in Schoolnieuws

De winter is nog niet 'officieel' begonnen, maar vandaag viel er al heel wat winterse neerslag. Voor wie de weg op moet, is dit niet zo leuk maar heel wat leerlingen op GOM waren reuzeblij! Er werden dan ook verschillende sneeuwpoppen gemaakt en de sneeuwballen vlogen in het rond! 

Meer foto's vindt u in het fotoalbum!

Hits: 21
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

In het sinterklaasweekend stonden heel veel schoentjes klaar om gevuld te worden, maar de voetbalschoenen niet! Enkele sportieve kinderen trokken ze aan om het beste van zichzelf te geven op het WK Scholenvoetbal in Sint-Gillis-Waas. Quinten en Nando kwamen net terug van het chiroweekend, maar zij waren duidelijk nog niet moe! Samen met Jarno, Stan, Martin, Kobe, Seppe en Jitse wonnen zij de eerste twee wedstrijden:

GOM - De Bron: 4 - 2

Het Kompas - GOM: 0 - 2

In de derde wedstrijd creëerden de leerlingen veel kansen, maar de tegenstand was iets sterker:

GOM - De Klimop: 1 - 3

Op deze manier werden we tweede in onze poule en mochten we door naar de volgende ronden. In de halve finales speelden we gelijk tegen onze tegenstanders (0 - 0), maar moesten we bij de penalty's onze meerdere herkennen. Dan maar voor de derde of vierde plaats. Dankzij de inzet van deze voetballers, kaapten we het brons weg! Een dikke proficiat voor deze sportievelingen en de talrijke supporters!!!! 

Hits: 20
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Donderdagnamiddag reden de kinderen van GOM 5 met meester Karel en opa Eddy naar het bos. Ze vertrokken langs De Klingse bossen en fietsen door de bossen tot aan Het Kalf. Er werd ook een bosspel gespeeld en ook dit jaar won het vijfde leerjaar! Hieronder nog enkele foto's:

b2ap3_thumbnail_IMG_4490.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4489.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4485.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4484.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4483.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4478.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4476.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4473.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4472.jpg

Hits: 44
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op vrijdag 22 september was het strapdag in heel Vlaanderen, ook GOM en De Wegwijzer was van de partij! De strapdag werd al zingend ingezet in de Kloosterstraat. 

b2ap3_thumbnail_IMG_4381.jpg

Daar kwam ook de leiding van de Chiro langs ... zei kwamen wat reclame maken voor hun jeugdbeweging met leuke spelletjes. Heel leuk, want we hadden heel de straat was verkeersvrij! 

b2ap3_thumbnail_IMG_4389.jpg

Na de spelletjes was het tijd voor wat verkeerslessen. Bij juf Elke oefenden we met spelletjes de verkeersborden in.

b2ap3_thumbnail_IMG_4396.jpg

Bij meester Filip werd de behendigheid ingeoefend.

b2ap3_thumbnail_IMG_4403.jpg

Bij meester Karel gingen we opzoek naar de gevaarlijke punten in ons dorp zodat we in de toekomst extra kunnen opletten! 

Meer foto's volgen later!

Hits: 71
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Verkiezingen van de leerlingenraad in GOM

 

b2ap3_thumbnail_DSCN7043.jpg

Hits: 90
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Hmmmmmm…op de welkomsreceptie in GOM ingericht door GOM 5 en meester Karel

b2ap3_thumbnail_DSCN7053.jpg

Hits: 95
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

De nieuwe leerlingenraad van GOM voor 2017-2018

b2ap3_thumbnail_DSCN7048.jpg

 

Hits: 90
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws
Hits: 544
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Normal 0 21 false false false NL-BE X-NONE X-NONE

Beste ouders,

Bij een nieuw jaar horen wensen.
Wensen van geluk, een goede gezondheid, vriendschap en zoveel meer.
Mag 2017 voor u en uw familie een spetterend jaar worden!

Voor ons brengt 2017 alvast wat vernieuwing mee.
Hieronder kan u het nieuwe logo van GOM terugvinden!

Een fijn 2017!


Femke Merckx,
directie.

Hits: 494
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op 2 december kwam de Sint met zijn 3 Pieten langs op GOM. Het was een leuke namiddag waarbij we samen zongen, er kunstjes werden getoond, gedanst, muziek gespeeld, ...

De leerlingen van de leerlingenraad mochten heel wat nieuw spelmateriaal in ontvangst nemen maar ook ieder kind kreeg een zakje met lekkers en enkele leuke spulletjes om in de klas te gebruiken.

Meer foto's vind je hier.

Hits: 545
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Door onze quiz in 2 delen op te splitsen dit jaar, lagen de leerlingen volgens planning in bed gisterenavond. Waarschijnlijk daardoor dat er toch enkele kamers iets vroeger de haan hoorden kraaien dan gewenst… ‘Wakker worden’ (Samson en Gert) galmde door de boxen als tune om de andere leerlingen nog even te wekken. De weergoden waren ons helaas weer even niet zo gunstig gezind… Tussen 8 en 9u werd er geen regen verwacht… Toen zaten we natuurlijk aan de ontbijttafel...

Voor onze activiteiten tijdens de voormiddag werd onze groep weer opgesplitst in 2 groepen. Deze keer opteerden we voor de huisnummer om de verdeling te realiseren. Zo ging 1 groep het touwenparcours verkennen. Eerst werd er een woordje uitleg gegeven en daarna konden de leerlingen zich een weg banen van uitdaging tot uitdaging. Op het einde konden de leerlingen zich laten glijden door de lucht bij de kabelbaan. Een hele ervaring! De tweede groep had de keuze tussen 2 opdrachten: een kamp bouwen in het bos of knutselen in ons lokaal bij juf Laura. Heel wat leerlingen kozen voor de eerste optie, maar moesten wegens een regenbui toch de plannen verder in de ijskast stoppen en drogere oorden opzoeken. Gelukkig bracht de knutselopdracht (een strip maken) soelaas voor hen. Na anderhalf uur werd er dan van activiteit gewisseld.

Na het middagmaal (pizza) werden we opgewacht door instructeur Andre voor een oriëntatieloop. Met een kaart van het domein werden we in groepjes van 3 à 4 naar alle hoeken van het terrein gestuurd. Eerst werd er uitgelegd hoe we moesten werken met de kaart. Dan konden we van start gaan. Tijdens de namiddag bleef het weer redelijk goed, in vergelijking met hetgeen we reeds hadden gehad, maar de verraderlijke modderzones zorgden wel voor enkele ‘uitschuivers’. Het belangrijkste houden we toch wel voor het laatst: alle gidsen zijn heel tevreden over onze klasgroep!!

Het avondeten bestond uit tomatensoep, wortelpuree en varkensmedaillon. Als dessert kregen we een chocomousse. Ondertussen was ook mevrouw de directeur gearriveerd.

Na het avondmaal gingen we met alle kinderen en begeleiders naar een show kijken. Een goochelaar kwam zijn kunsten tonen. Hij nam de kinderen mee in de fantastische wereld van de magie en ze hebben er van genoten! De vernieuwde show was ook voor de leerkrachten een verrijking. Daarna zochten we vrij snel ons bedje op (21u30). We konden het allemaal goed gebruiken, al zijn we met de leerkrachten op dit moment uiteraard nog aan het werk…

 

Tot morgen!

Hits: 654
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

GoodPlanet Belgium daagt onze school ook dit schooljaar uit om ons in te zetten voor onze planeet. Op vrijdag 14 oktober was het Wereldvoedseldag en daarom maakten we 'soep-van-eigen-kweek' met lokale seizoensgroenten uit onze eigen moestuin. Wat wist je dat ons voedsel gemiddeld 2000 kilometer aflegt voordat het op ons bord belandt? Wie lokaal en seizoensgebonden eet:

 • vermindert de CO2-uitstoot veroorzaakt door het kweken in serres, het transporteren en het koelen van voedsel;
 • steunt de lokale landbouw;
 • smult van verse, smaakvolle en gezonde voeding;
 • kent de seizoenskalender van groenten en fruit uit het hoofd (of hangt ‘m op de koelkast);
 • ontdekt vergeten groenten.

Met de vele groenten maakten we pompoensoep en courgette-tomaat-paprikasoep. Heel de refter rook heerlijk naar soep ... en dat smaakte natuurlijk bij onze boterhammen!

Meer foto's vind je hier. Bedankt aan alle tuiniers voor al het lekkers!

Hits: 732
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Donderdag 13 oktober reden de leerlingen van klas 4 en klas 5 samen met juf Nady, opa Eddy, meester Karel en juf Elke naar het bos.

In het bos aangekomen speelden we de olympische bosspelen:

 • Een obstakelrun over boomstronken waarbij je niet mocht vallen.
 • Een bosstratego waarbij vossen, fanzanten, spitsmuizen, mieren en teken de vlag van het andere kamp probeerden te bemachtigen.
 • Het spel houthakkers waarbij de hakkers van de bomen werden weggetrokken.
 • Het zotte spel bosketbal waarbij we zoveel mogelijk doelpunten probeerden te scoren.
 • Verspringen over een boomstronk
 • Eikel-stolkje-dennenappeldoorgeefspel.

Alle foto's vind je hier.

 

 

Hits: 682
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

De kermis is in het dorp! Op GOM zorgen de leerlingen van het vijfde leerjaar dan traditiegetrouw voor een leuke Vlaamse Kermis. De kinderen van het vierde en zesde leerjaar konden dan ook bij hen terecht voor parcours (met en zonder blinddoek), een pottenkraam, een voetbalmatch, kub, jeu de boule en boogschieten. Ondertussen werden zij ook getrakteerd op een lekkere hamburger.

Na de speeltijd trokken we naar de botsauto's! Super leuk, al waren het geen knuffelauto's ...  :-)

Foto's vind je hier

Hits: 725
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op vrijdag 16 september kwamen alle Gommers al strappend naar school. Strappen?! Dat wil zeggen: stappen of trappen, al waren er ook kinderen die met de step of met de rolschaatsen naar school kwamen. De dag werd goed ingezet met een zangstonde midden in de Kloosterstraat. Deze straat werd speciaal voor deze dag autovrij gemaakt. Het nieuwe straplied werd voor de eerste keer gezongen.

In de voormiddag werden de leerlingen in 3 verschillende groepen verdeeld. Ze kwamen afwisselend bij de juf en meesters. Bij meester Karel leerden werd er verteld over de politie en de verschillende verkeersborden, bij juf Elke werd er getrommeld, gezongen en gedanst op het nieuwe straplied. Bij meester Filip werd de behendigheid op de fiets getest ... niet gemakkelijk!!!

Tijdens de middag werd de speelplaats kleurrijk versierd met krijtjes. Nadien gingen alle groepen op pad. Bij juf Elke maakten we een wandeling langsheen de gevaarlijke kruispunten in ons dorp. Meester Filip vertelde over de fietspaden. Op sommige fietspaden mag je in beide richtingen fietsen, maar bij andere niet! Een groot verschil! Meester Karel liet de kinderen dan weer heerlijk rond Meerdonk fietsen! Want genieten hoort er ook bij!

Een toffe verkeersdag!

Meer foto's vind je hier.

 

Hits: 693
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Dat alle leerlingen welkom zijn op onze school, werd wel heel duidelijk op de overheerlijke receptie afgelopen vrijdag! De buikjes werden gevuld met lekkere hapjes en enkele glaasjes kinderchampagne!

Hits: 774
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

De nieuwe leerlingenraad is verkozen op GOM!

 • Voor het vierde leerjaar: Linde en Nando
 • Voor het vijfde leerjaar: Lyron, Fien en Soetkin (reserve)
 • Voor het zesde leerjaar: Floor en Rouge

Wij wensen hen veel succes!!

 

Hits: 742
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op 1 september stonden heel wat lachende gezichten klaar op onze speelplaats! 13 leerlingen stapten over van het derde leerjaar van De Wegwijzer naar het vierde leerjaar van meester Karel. Bij juf Elke, in het vijfde leerjaar, zijn nu opnieuw 16 bankjes bezet met leergierige leerlingen. In het zesde leerjaar zijn ook de 15 schooloudsten klaar om er een tof jaar van te maken met meester Filip.

Om het schooljaar goed in te zetten, ontving elke leerling op school een toffe GOM-pet!

Hits: 770
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Vrijdag 25 maart trokken enthousiaste leerlingen en leerkrachten van GOM er op uit om in Meerdonk zwerfvuil op te halen in het kader van “de zwerfvuil ophaalactie”. Verdeeld in de drie klasgroepen met elk een leerkracht, gewapend met bolderkarren, kruiwagens, stootkarren, vuilniszakken van de MIWA actie, PMD-zakken, handschoenen, fluohesjes en grijptangen deden zij bijna alle hoeken van Meerdonk aan. Onderweg mochten de kinderen en hun juffrouw of meester rekenen op aanmoedigingen en felicitaties in ontvangst nemen van passerende wandelaars, fietsers, ja zelfs automobilisten. Er was tijd tekort om alles op te ruimen maar het resultaat was ’s avonds wel al zichtbaar in de straten van onze groene poldergemeente  maar ook op de speelplaats, waar een heuse afvalberg het resultaat was van de zoekactie. Het was allemaal te vinden langsheen de openbare weg, in de berm, in en rond de sloot.

 

De leerlingen van Meerdonk mogen terecht fier zijn met hun onderneming. Of ze ook blij konden zijn, was niet zo’n gemakkelijke vraag. Als niemand zwerfvuil zou achterlaten in ons mooie dorpje dan was zo’n actie eigenlijk niet nodig. De jeugd van Meerdonk gaf alvast het goeie voorbeeld en hoopt dat de ouderen deze keer eens de jongeren zullen volgen.

Hits: 981
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Carnaval

 

Een optocht door de straten

met iedereen verkleed,

dan weet je hoe dat gekke feest

van al die mensen heet !

 

Ga jij alleen maar kijken,

of doe je liever mee:

als olifant of muzikant

of als een toverfee,

 

een danseres, een zeepiraat,

een vlinder die de lucht ingaat,

een dikke dame, een konijn:

 

je kunt van alles zijn !

Niemand die je dan herkent,

die kan weten wie je bent

en dat is juist zo fijn !

 

Nannie Kuiper

 

Op foto: Prins Cobe I samen met zijn eredames!

Hits: 1196
0