SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Vandaag hielden wij op GOM de Dag van Mondiale Vorming. Jaarlijks staan we graag even stil bij onze samenleving. 

In de voormiddag kregen we een uitleg van CATAPA en speelden we in een kleine groep het spel' Schat van Goudland' waarbij we de weg van een GSM volgden. Het spel speelde zich af in Peru. De leerlingen leerden op deze manier het land, de bevolking, de omgeving, de gewoontes en gebruiken kennen. De kinderen ontdekten de pijnlijke gevolgen voor de plaatselijke bevolking ...

Na de middag kregen de leerlingen een uitleg over de mobile school ... daar zijn sommigen toch wel van geschrokken! Dan hebben wij het hier een pak beter! Na de uitleg mochten de kinderen ook spelen en leren aan de panelen van een mobile school.

Bij juf Fanny en juf Ann werkten de kinderen rond Plastiek Soep want we zijn er ons niet altijd allemaal even bewust van hoeveel plastiek we gebruiken en vooral ... wat voor sporen dit allemaal achterlaat! 

Meer foto's vind je bij media. 

Hits: 1808
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op donderdag 3 mei vertrokken alle kinderen van GOM al heel vroeg met de bus richting de Westhoek. Om 10 uur wandelden we de indrukwekkende Dodengang in Diksmuide binnen. In het museum konden de leerlingen enkele foto's, teksten en filmpjes bekijken over WO I. Daarna kregen ze de tijd om zelf in de Dodengang rond te wandelen.

Na een busritje van een half uur kwamen we aan in Ieper. In deze stad maakten we een wandeling langsheen de indrukwekkende Menenpoort, de Lakenhallen en de oude Vismarkt. Aan de oever van de IJzer picknickten we. 

Na de middag konden de leerlingen zich naar harte lust uitleven in het pretpark 'Bellewaerde'.

Meer foto's vind je bij media. 

Hits: 2064
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

De Kangoeroewedstrijd is er voor alle leerlingen van de lagere school tot en met het tweede jaar secundair onderwijs. Er zijn vijf edities, elk bedoeld voor een specifieke doelgroep: Wombat, Springmuis, Koala, Wallaroe en Wallabie. 

Op 15 maart namen er 3 leerlingen deel van het vierde leerjaar (niveau Springmuis): Rénée, Janne en Ruben. Ruben behaalde de hoogste score van punten! 

In de derde graag (niveau Koala) waren er 21 leerlingen ingeschreven: Nando, Jitse, Lotte, Quinten, Jules, Daan Frederik, Simon, Kobe, Farah, Stan, Lies, Lore, Zita, Fien, Seppe, Jarno, Jamie en Emma-Lynn.

De top 3: 

 1. Kobe (84 punten)
 2. Jitse (82 punten)
 3. Jules (80 punten)

Proficiat aan alle deelnemers van deze moeilijke rekenwedstrijd. 

Hits: 2003
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op 23 en 24 maart brachten onze leerlingen de musical 'Leeuwen(t)rots'. Opnieuw knap werk van alle toneelspelers, figuranten, technische ploeg, het koor en het orkest. Meer foto's vind je later in ons album! 

Hits: 2153
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Al even waren bij op GOM in spanning aan het afwachten ... waar bleef dat telefoontje van SVS? Sommigen hadden het misschien al opgegeven maar eindelijk was het daar! We kregen het heuglijke nieuws dat er voldoende sneeuw lag in de Oostkantons om te langlaufen! Een mooie kans voor een winterse sportdag!

Al heel vroeg, 7 uur, vertrokken we met de bus. Iedereen was nog stil bij het vertrek, maar aan het einde van de rit was iedereen klaar wakker en laaiend enthousiast! 

We pasten vlug onze schoenen en kregen de juiste latten en stokken mee. De ervaren langlaufers maakten een oefentochtje met juf Elke, terwijl de beginnelingen op de oefenpiste heen en weer schoven tussen meester Karel en meester Filip om de techniek onder de knie te krijgen.

Rond het middaguur aten we snel onze boterhammen op zodat we aan de grote tocht konden beginnen. De leerlingen konden kiezen tussen een tocht van 4 km of een tocht van 8 km. Iedereen deed zijn best, maar toch waren er verschillende valpartijen! Gelukkig gaf niemand op en haalden we allemaal de eindstreep! Knap gedaan van alle Gommers! 

De kinderen die nog wat energie over hadden, gingen nog even buiten spelen in de sneeuw. Andere vonden het genoeg voor een dag en zochten de warme cafetaria op. Daar was heel wat lekkers te vinden! 

Moe maar voldaan stapte iedereen de bus terug op! Hopelijk volgend jaar weer!

Hits: 2146
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op de laatste donderdag van januari is het gedichtendag. Alle leerlingen van GOM kozen een gedicht om voor te dragen bij de OKRA. Dit jaar waren het gedichten rond het thema 'theater'. Niet gemakkelijk ... maar er kwamen heel wat leuke gedichten uit de bus! Een voorbeeldje vind je hieronder, de foto's vind je in hier

TANTE JANS UIT NIEUWESCHANS

In de stadsschouwburg van Nieuweschans
Hield men een “Gala van de Dans”
Dat hoorde ook mijn tante Jans
Ze dacht: “Dit is mijn Grote Kans!”

Ze was in de VS geweest
Op een groot indianenfeest
Daar had een ouwe indiaan
Een van zijn dansen voorgedaan

Ze was dus danig in haar sas
Toen de grote dag gekomen was
En iedereen toog, groot en klein,
Naar het grandioze dansfestijn

Men zei: “Wij presenteren thans,
Hier op het “Gala van de Dans”
Een echte indianendans
Gedanst door mevrouw Neeltje Jans

Ze is verkleed als indiaan
Daar toen de planken opgegaan
En stak daarna meteen van wal
Men vond het wel een beetje mal

Maar toen klonk er een donderslag
Men geloofde niet wat men toen zag
Het bliksemde, men riep: “Ach Heer!”
De regen viel in stromen neer

Dus bleek de dans van tante Jans
Een indiaanse regendans!
De bliksem heeft bij haar ballet
De schouwburg in de fik gezet!


En daarna is, stond in de krant
Heel het theater afgebrand
Door dit rampzalige besluit
Was toen meteen het dansfeest uit

Als een verzopen indiaan
Is tante toen naar huis gegaan
En heeft zich daarbij voorgenomen
Alleen te dansen in haar dromen

Als aandenken aan tante Jans
En haar fatale regendans
Is Nieuweschans herdoopt en thans
Heet het daarom: “Bad Nieuweschans”

Hits: 2079
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Net voor het begin van de kerstvakantie kwam de kerstman, de kerstvrouw en de kersthulp op bezoek bij GOM. Alle kregen een lekker warme muts, een magic cube en een zak met snoep! 

Meer foto's vind je in het album!

Fijne feestdagen en een prettige vakantie! 

Hits: 1997
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Traditiegetrouw gaan we met heel de school schaatsen op de schaatsbaan in Beveren. Dit jaar moesten we al heel vroeg vertrekken. Om kwart voor acht waren alle leerlingen op school en konden we ons dankzij de bereidwillige (groot)ouders naar Beveren verplaatsen. Alvast bedankt daarvoor!

Een uurtje later schaatste (en viel) GOM onder de muzikale begeleiding van de meesters. Na drie kwartier was het dan tijd om de baan te verlaten. Hier en daar een blauwe plek, een licht verstuikte vinger, ... maar het was weer leuk! 

Meer foto's vind je in het album!

Hits: 2055
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

De winter is nog niet 'officieel' begonnen, maar vandaag viel er al heel wat winterse neerslag. Voor wie de weg op moet, is dit niet zo leuk maar heel wat leerlingen op GOM waren reuzeblij! Er werden dan ook verschillende sneeuwpoppen gemaakt en de sneeuwballen vlogen in het rond! 

Meer foto's vindt u in het fotoalbum!

Hits: 1981
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

In het sinterklaasweekend stonden heel veel schoentjes klaar om gevuld te worden, maar de voetbalschoenen niet! Enkele sportieve kinderen trokken ze aan om het beste van zichzelf te geven op het WK Scholenvoetbal in Sint-Gillis-Waas. Quinten en Nando kwamen net terug van het chiroweekend, maar zij waren duidelijk nog niet moe! Samen met Jarno, Stan, Martin, Kobe, Seppe en Jitse wonnen zij de eerste twee wedstrijden:

GOM - De Bron: 4 - 2

Het Kompas - GOM: 0 - 2

In de derde wedstrijd creëerden de leerlingen veel kansen, maar de tegenstand was iets sterker:

GOM - De Klimop: 1 - 3

Op deze manier werden we tweede in onze poule en mochten we door naar de volgende ronden. In de halve finales speelden we gelijk tegen onze tegenstanders (0 - 0), maar moesten we bij de penalty's onze meerdere herkennen. Dan maar voor de derde of vierde plaats. Dankzij de inzet van deze voetballers, kaapten we het brons weg! Een dikke proficiat voor deze sportievelingen en de talrijke supporters!!!! 

Hits: 1953
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Donderdagnamiddag reden de kinderen van GOM 5 met meester Karel en opa Eddy naar het bos. Ze vertrokken langs De Klingse bossen en fietsen door de bossen tot aan Het Kalf. Er werd ook een bosspel gespeeld en ook dit jaar won het vijfde leerjaar! Hieronder nog enkele foto's:

b2ap3_thumbnail_IMG_4490.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4489.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4485.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4484.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4483.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4478.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4476.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4473.jpg

b2ap3_thumbnail_IMG_4472.jpg

Hits: 1958
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op vrijdag 22 september was het strapdag in heel Vlaanderen, ook GOM en De Wegwijzer was van de partij! De strapdag werd al zingend ingezet in de Kloosterstraat. 

b2ap3_thumbnail_IMG_4381.jpg

Daar kwam ook de leiding van de Chiro langs ... zei kwamen wat reclame maken voor hun jeugdbeweging met leuke spelletjes. Heel leuk, want we hadden heel de straat was verkeersvrij! 

b2ap3_thumbnail_IMG_4389.jpg

Na de spelletjes was het tijd voor wat verkeerslessen. Bij juf Elke oefenden we met spelletjes de verkeersborden in.

b2ap3_thumbnail_IMG_4396.jpg

Bij meester Filip werd de behendigheid ingeoefend.

b2ap3_thumbnail_IMG_4403.jpg

Bij meester Karel gingen we opzoek naar de gevaarlijke punten in ons dorp zodat we in de toekomst extra kunnen opletten! 

Meer foto's volgen later!

Hits: 1796
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Verkiezingen van de leerlingenraad in GOM

 

b2ap3_thumbnail_DSCN7043.jpg

Hits: 1414
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Hmmmmmm…op de welkomsreceptie in GOM ingericht door GOM 5 en meester Karel

b2ap3_thumbnail_DSCN7053.jpg

Hits: 1644
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

De nieuwe leerlingenraad van GOM voor 2017-2018

b2ap3_thumbnail_DSCN7048.jpg

 

Hits: 1606
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws
Hits: 2289
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Normal 0 21 false false false NL-BE X-NONE X-NONE

Beste ouders,

Bij een nieuw jaar horen wensen.
Wensen van geluk, een goede gezondheid, vriendschap en zoveel meer.
Mag 2017 voor u en uw familie een spetterend jaar worden!

Voor ons brengt 2017 alvast wat vernieuwing mee.
Hieronder kan u het nieuwe logo van GOM terugvinden!

Een fijn 2017!


Femke Merckx,
directie.

Hits: 2084
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Op 2 december kwam de Sint met zijn 3 Pieten langs op GOM. Het was een leuke namiddag waarbij we samen zongen, er kunstjes werden getoond, gedanst, muziek gespeeld, ...

De leerlingen van de leerlingenraad mochten heel wat nieuw spelmateriaal in ontvangst nemen maar ook ieder kind kreeg een zakje met lekkers en enkele leuke spulletjes om in de klas te gebruiken.

Meer foto's vind je hier.

Hits: 2396
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

Door onze quiz in 2 delen op te splitsen dit jaar, lagen de leerlingen volgens planning in bed gisterenavond. Waarschijnlijk daardoor dat er toch enkele kamers iets vroeger de haan hoorden kraaien dan gewenst… ‘Wakker worden’ (Samson en Gert) galmde door de boxen als tune om de andere leerlingen nog even te wekken. De weergoden waren ons helaas weer even niet zo gunstig gezind… Tussen 8 en 9u werd er geen regen verwacht… Toen zaten we natuurlijk aan de ontbijttafel...

Voor onze activiteiten tijdens de voormiddag werd onze groep weer opgesplitst in 2 groepen. Deze keer opteerden we voor de huisnummer om de verdeling te realiseren. Zo ging 1 groep het touwenparcours verkennen. Eerst werd er een woordje uitleg gegeven en daarna konden de leerlingen zich een weg banen van uitdaging tot uitdaging. Op het einde konden de leerlingen zich laten glijden door de lucht bij de kabelbaan. Een hele ervaring! De tweede groep had de keuze tussen 2 opdrachten: een kamp bouwen in het bos of knutselen in ons lokaal bij juf Laura. Heel wat leerlingen kozen voor de eerste optie, maar moesten wegens een regenbui toch de plannen verder in de ijskast stoppen en drogere oorden opzoeken. Gelukkig bracht de knutselopdracht (een strip maken) soelaas voor hen. Na anderhalf uur werd er dan van activiteit gewisseld.

Na het middagmaal (pizza) werden we opgewacht door instructeur Andre voor een oriëntatieloop. Met een kaart van het domein werden we in groepjes van 3 à 4 naar alle hoeken van het terrein gestuurd. Eerst werd er uitgelegd hoe we moesten werken met de kaart. Dan konden we van start gaan. Tijdens de namiddag bleef het weer redelijk goed, in vergelijking met hetgeen we reeds hadden gehad, maar de verraderlijke modderzones zorgden wel voor enkele ‘uitschuivers’. Het belangrijkste houden we toch wel voor het laatst: alle gidsen zijn heel tevreden over onze klasgroep!!

Het avondeten bestond uit tomatensoep, wortelpuree en varkensmedaillon. Als dessert kregen we een chocomousse. Ondertussen was ook mevrouw de directeur gearriveerd.

Na het avondmaal gingen we met alle kinderen en begeleiders naar een show kijken. Een goochelaar kwam zijn kunsten tonen. Hij nam de kinderen mee in de fantastische wereld van de magie en ze hebben er van genoten! De vernieuwde show was ook voor de leerkrachten een verrijking. Daarna zochten we vrij snel ons bedje op (21u30). We konden het allemaal goed gebruiken, al zijn we met de leerkrachten op dit moment uiteraard nog aan het werk…

 

Tot morgen!

Hits: 2512
0

Geplaatst door op in Schoolnieuws

GoodPlanet Belgium daagt onze school ook dit schooljaar uit om ons in te zetten voor onze planeet. Op vrijdag 14 oktober was het Wereldvoedseldag en daarom maakten we 'soep-van-eigen-kweek' met lokale seizoensgroenten uit onze eigen moestuin. Wat wist je dat ons voedsel gemiddeld 2000 kilometer aflegt voordat het op ons bord belandt? Wie lokaal en seizoensgebonden eet:

 • vermindert de CO2-uitstoot veroorzaakt door het kweken in serres, het transporteren en het koelen van voedsel;
 • steunt de lokale landbouw;
 • smult van verse, smaakvolle en gezonde voeding;
 • kent de seizoenskalender van groenten en fruit uit het hoofd (of hangt ‘m op de koelkast);
 • ontdekt vergeten groenten.

Met de vele groenten maakten we pompoensoep en courgette-tomaat-paprikasoep. Heel de refter rook heerlijk naar soep ... en dat smaakte natuurlijk bij onze boterhammen!

Meer foto's vind je hier. Bedankt aan alle tuiniers voor al het lekkers!

Hits: 2326
0