SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Techniekatelier GTI

Geplaatst door op in GOM 5
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1557
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Dinsdagnamiddag voor de vakantie werden de kinderen van het vijfde leerjaar uitgenodigd op het GTI om al eens te proeven van de technieklessen van het middelbaar. Na de zwemles stapten we van het zwembad naar de grote campus in de Europalaan. Deze school voor wetenschap, technologie en informatica had 3 workshops voor ons in petto.

Nadat we in de grote refter onze boterhammen hadden opgegeten, werden we verwacht op de bovenste verdieping. Ja, zo 6 trappen doen, is voor ons een hele aanpassing. De meester vertelde dat dit voor de veiligheid is, net zoals de deur. In de wetenschapsklas mochten de kinderen aan de hand van een proef (met vuur en al!) de energie in een pindanoot berekenen. Daarna werd de theorie met een formule neergeschreven in de werkbundel.

b2ap3_thumbnail_IMG_4214.JPG

 

Na deze les werden we verwacht in een echte praktijkklas. De les ging over hefbomen, in ons dagelijks leven kom je ze meer tegen dan je denkt. We onderzochten de verschillende soorten en aan het eind van de les, mochten ze zelf een hefboom maken om kroonkurken te verwijderen. Het gebruiksvoorwerp werd onmiddellijk getoetst ... en ja hoor, iedereen kreeg probleemloos zijn flesje open. 

b2ap3_thumbnail_IMG_4226.JPG

Even een korte pauze, maar onze leerlingen stonden al te springen voor de volgende les. Iedereen had al gehoord dat de robots van Mindstorms gingen leren programmeren. Met volle aandacht nam iedereen plaats achter een bureautje in de klas. Stap voor stap programmeerden de kinderen hun robot. Toen was het tijd voor de finale! Op het startteken van de meester (of moeten we zeggen meneer) duwde iedereen op de startknop. Iedereen had zijn robot goed geprogrammeerd en de voertuigen reden even door de klas. Een echte apotheose van een super leerzame namiddag! 

b2ap3_thumbnail_IMG_4233.JPG

Meer foto's vind je bij media! 

0