SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

bosklas 2015 dag 2

Geplaatst door op in GOM 6
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 2577
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Omstreeks 7u00 werden we gewekt met “Wakker worden” van Samson & Gert.

Wat hadden we “chance” vandaag! De weermannen hadden voorspeld dat het vandaag een hele slechte dag zou worden. Een ganse dag regen en lagere temperaturen. Niets daarvan! Tegen de middag aan kregen we een bui regen te verwerken en dat was het dan. Het was niet eens koud. Gelukkig want vandaag zouden we er een dag op uit trekken.

Na het ontbijt vertrokken we met een bus naar de Venen van Malchamps. In de Venen kregen wij de deskundige uitleg van de gidsen Roger en Michel. Zo kregen we bijvoorbeeld te horen dat het traject van Spa Reine ondergronds (vanaf regenval tot bron) zo’n 3 jaar duurt. Het water dat in Spa centrum ontspringt doet er zelfs 70 jaar over!

We kregen ook enkele serieuze woorden voorgeschoteld: biotoop en ecosysteem.

Het betrokken weer speelde vandaag in ons voordeel. Daar op de venen kan het namelijk heel koud zijn. Dit konden we zeker ondervinden op de uitkijktoren.

’s Middags mochten we in een barbecuehut een broodje met braadworst XL verorberen. Na het stevige middagmaal konden we dan de terugtocht te voet aanvatten langsheen een rivier, de Meyrembeer, die naast ons domein stroomt. Onderweg zagen we enkele bronnen waaronder een bron die ooit de Russische tsaar Peter De Grote genas van een ziekte. 

Teruggekomen in onze Fermette, hadden we de tijd om ons te douchen en op positieven te komen.  Als avondeten kregen we kervelsoep, aardappelgratin met groenten en kabeljauwfilet in een heerlijk sausje.

’s Avonds namen de kinderen deel aan een serieuze quiz. 6 vragenrondes en 5 doerondes werden voorgeschoteld aan de kinderen. De doerondes bestonden uit reuk-, smaak- en geheugenvragen. Ook werden even de zenuwen getest bij het bouwen van een kaartenhuisje. The Brainstormers wonnen de bosklasquiz met brio. Het was een geslaagde avond die iets later eindigde dan voorzien…

0