SchoolBlog

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Geplaatst door op in GOM 5

Afgelopen vrijdag hielden we een quiz in het vijfde leerjaar. De Fransen woorden van unité 1 t.e.m. unité 8 kwamen aan de beurt. De prijs? Die was eetbaar :-)

b2ap3_thumbnail_2017-12-01-15.28.53.jpg

b2ap3_thumbnail_2017-12-01-15.35.06.jpg

b2ap3_thumbnail_2017-12-01-15.35.13.jpg

b2ap3_thumbnail_2017-12-01-15.35.18.jpg

b2ap3_thumbnail_2017-12-01-15.35.23.jpgb2ap3_thumbnail_2017-12-01-15.35.32.jpg

Hits: 20
0

Geplaatst door op in GOM 5

Op vrijdagnamiddag hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar Frans. De concentratie is dan soms wel al een beetje weg (het is tenslotte vrijdag) maar wanneer de kinderen goed gewerkt hebben, worden zij beloond met een spel! Ook vrijdag was het weer zover. Na het ganzenbord, de zeeslag, pictionary, ... werd het nu nog iets actiever! Er stond een Franse-woorden-estafette op het programma.

De klas werd in twee groepen verdeeld. Op het startschot liepen de kinderen afwisselend over de bank, slalomde rond de potjes om daarna een hoepel over een kegel te werpen. Wanneer dit gelukt was, konden ze een Frans woord omdraaien. Goed kijken was de boodschap! Want nadien moesten de leerlingen zonder woordkaartje hun woord op het antwoordenblad schrijven. Ze kregen een punt voor elke goede schrijfwijze en een correcte vertaling. Extra punten waren er te verdienen door als eerste je blad in te leveren. 

Het was de groep van Nando, Daan, Simon, Jitse, Jarno en Melvin die deze week de overwinning binnenhaalden! 

Meer foto's vind je in het fotoalbum (klik bovenaan op media) dat weer helemaal in orde is! 

Hits: 26
0

Geplaatst door op in GOM 5

In het vijfde leerjaar stond er vandaag een haal aparte les op het programma: een kookles! In de lessen taal hebben we afgelopen thema heel veel recepten zien passeren en ook bij de lessen wereldoriëntatie ging het over techniek op ons bord.

Heel de voormiddag waren we druk in de weer. Er werden aardappelen en appelen geschild, soepgroenten fijn gesneden, pudding gemaakt, bolletjes gerold, kip versneden, ... een hele werk maar omstreeks 11 uur waren we klaar en konden we onze benen onder tafel steken!

Op het menu stond:

verse tomatensoep met spinnetjes

Belgische frietjes met kip en appelmoes

chocolade of vanillepudding

Alles werd gesmaakt want er was niets over!

Meer foto's vind je in het fotoalbum!

 

Hits: 35
0

Geplaatst door op in GOM 5

Op vrijdagnamiddag hebben we in het vijfde uurtje Frans. Omdat alle kinderen heel flink werken voor Frans, hun woorden heel goed oefenen en al een aardig mondje Frans kunnen, was het tijd voor een spel! 

Net naast het podium eindigden Melvin, Frederik en Chinook:

b2ap3_thumbnail_2017-10-13-15.42.08.jpg

Het brons was weggelegd voor Siebe, Quinten en Simon: 

b2ap3_thumbnail_2017-10-13-15.32.22.jpg

Een eervolle tweede plaats was er voor Jules, Nando en Lotte:

b2ap3_thumbnail_2017-10-13-15.43.41.jpg

Maar het waren Jitse, Jarno en Daan die aan de haal gingen met het goud: 

 b2ap3_thumbnail_2017-10-13-15.37.33.jpg

 

 

Hits: 31
0

Geplaatst door op in GOM 5

Tijdens de kermis organiseert klas 5 altijd een Vlaamse kermis voor de kinderen van GOM 4 en 6. Hieronder enkele beelden:

b2ap3_thumbnail_IMG_4343.jpg

Kinderen van GOM6 leren schieten met pijl en boog bij meester Karel.

b2ap3_thumbnail_IMG_4339.jpg

Koekhappen

b2ap3_thumbnail_IMG_4340.jpg

Fietsparcours

b2ap3_thumbnail_IMG_4347.jpg

Petanque

b2ap3_thumbnail_IMG_4348.jpg

Nando en Frederik zien dat het goed ging ...

b2ap3_thumbnail_IMG_4353.jpg

'Ze fietsen flink', zegt Melvin

b2ap3_thumbnail_IMG_4356.jpg

We werden ook verwend met een lekkere hamburger.

b2ap3_thumbnail_IMG_4362.jpg

Oei, hier geraakt er net iemand niet over de bok :-)

b2ap3_thumbnail_IMG_4368.jpg

De kinderen van GOM 4 tonen wat ze waard zijn!

Hits: 66
0

Geplaatst door op in GOM 5

Naar jaarlijkse gewoonte verzorgen de leerlingen van GOM 5 de welkomstreceptie op GOM. Ook dit jaar stonden de vijfdeklassers en meester Karel klaar met wat lekkers. De leerlingen kregen een potje popcorn, een handje vol poffertjes, een zelfgemaakt frisdrankje, een stukje tijgercake of gewone cake, een koek en een peer!

Er werd gezongen en gespeeld en … er werd een nieuwe leerlingenraad verkozen! Hierbij behaalden volgende leerlingen de meeste stemmen: Fien en Emma-Lynn (klas 6), Daan en Jitse (klas5) en Bora en Renée (4). Wij wensen heb alvast veel succes dit schooljaar! 

Meer foto’s volgen later!

Hits: 61
0

Geplaatst door op in GOM 5

Op zondag 4 december stonden Seppe, Kobe, Martin, Stan en Jarno klaar om de groene witte kleuren te verdedigen op het zaalvoetbaltoernooi in Sint-Gillis-Waas. Dat bleek geen gemakkelijke opdracht. De eerste twee wedstrijden werden helaas verloren, maar in de derde wedstrijd konden we aan het langste eind trekken.

In de afsluitende ronde speelden we voor de 5e of 6e plaats ... Helaas waren onze tegenstanders te sterk. Toch knap samenspel van onze jongens!

Meer foto's vind je hier.

Hits: 561
0

Geplaatst door op in GOM 5

Op vrijdag 9 september was het iets drukker dan gewoonlijk in de keuken van GOM. De vijfdeklassers maakten namelijk lekkere hapjes voor de andere kinderen van de school:

 • ovenhapjes met kaas en ham
 • prikkertjes met kaas of salami
 • prikkertjes met tomaat, basilicum en mozzarella
 • prikkertjes met tomaat en komkommer

b2ap3_thumbnail_2016-09-09-14.34.25.jpg

Knap teamwerk van GOM 5

 

Hits: 770
0

Geplaatst door op in GOM 5

Bonjour! Moi, je suis ...

De eerste Franse les zit er op! In het begin nog een beetje onwennig, maar even later ging het super vlot! We leerden elkaar begroeten in het Frans en tellen tot 10.

Bedankt aan alle oud-leerlingen om met ons te komen oefenen! Reuze tof om jullie terug te zien. Veel succes in het middelbaar!

Hits: 831
0

Geplaatst door op in GOM 5

In het vijfde leerjaar is juf Lien op bezoek. Zij zit in het tweede jaar van haar opleidingen en komt 7 dagen stage doen in onze klas. Dat doet ze super goed! Op de foto zie je ons de ei-woorden inoefenen in een spel!

Hits: 989
0

Geplaatst door op in GOM 5

Tijdens de lessen muzische vorming maakten we in het vijfde leerjaar kerstversiering uit zoutdeeg. Dat worden mooie kerstbomen!

Hits: 1329
0

Geplaatst door op in GOM 5

Hoera!!! De kerstman kwam op bezoek in onze school! We kregen een toeter, een potlood, een speelgoedgsm en een zak lekkere snoepen. Bedankt kerstman!!

Hits: 1352
0

Geplaatst door op in GOM 5

Hmmmm, dat was een lekker ontbijt. Bedankt aan de leerlingen van het vierde leerjaar! Het heeft gesmaakt!

Hits: 1279
0

Geplaatst door op in GOM 5

Afgelopen zondag speelden enkele leerlingen een voetbaltoernooi in Sint-Gillis-Waas. Door laattijdige afzeggingen en zieke leerlingen kwamen we met onze spelers in problemen. Gelukkig werden we versterkt door 4 leerlingen van het vierde leerjaar.

De eerste match was er een tegen de balbalschool, een minivoetbalploeg! Hier kwamen we duidelijk wat ervaring te kort. We verloren met 6 - 1. Ook in de tweede match werden we overklast. We verloren met 9 - 1. De derde match werd gelukkig wel gewonnen met 1- 2. Hierdoor speelden we voor de 5de en 6de plaats in het klassement. Ondanks een hele goede inzet, werd er helaas verloren.

Hierbij nog de video van voor de match:


Bedankt aan alle spelers: Cobe, Seppe, Stan, Tygo, Ferre, Jef, Bo en Miel.

Bedankt aan coach Dimitri!

Hits: 1334
0

Geplaatst door op in GOM 5

In de maand oktober ontworpen alle leerlingen een gezelschapsspel: een spelbord werd getekend, een dobbelsteen werd gezaagd en pionnen werden gekleid en geschilderd. Vrijdag voor de vakantie hebben we de spelletjes uitgetest in groepjes in de klas.

Hits: 1192
0

Geplaatst door op in GOM 5

Op vrijdag 9 oktober fietsten GOM 5 samen met GOM 4 door de bossen van De Klinge en Het Kalf. We maakten mooie wandelingen, probeerden een katapult te maken en speelden een bosspel tegen het vierde leerjaar. Elke klas won één keer dus iedereen tevreden! Een leuke dag!

Hits: 1304
0

Geplaatst door op in GOM 5

Oktober is de maand van 'beweegknap'. Dat deden wij ook in het vijfde leerjaar. Op vrijdag 2 oktober maakten wij een gezelschapsspel waarbij we ook een dobbelsteen moesten zagen. Dat was een hele opgave!

STAP 1: meten en aftekenen

STAP 2: zagen

STAP 3: schuren

STAP 4: raspen en vijlen

STAP 5: ogen tekenen


Meer foto's vind je hier.

Hits: 1402

Geplaatst door op in GOM 5

Na ons bezoekje aan de Archeologische Dienst Waasland hadden de leerlingen van het vijfde leerjaar een spelbord ontvangen. Het doel van het spel was om als eerste het laatste van te bereiken. Tijdens het spel moesten de leerlingen vragen oplossen over de geschiedenis. Wie de vraag correct beantwoordde, mocht nog een keer dobbelen. Wie fout was, moest een beurt overslaan. Op sommige vakjes kon je een tijdladder nemen en snel wat verder klimmen, maar sommige kinderen kwamen ook op een tijdslang terecht ... die gleden terug naar beneden. Sommige teams kwamen hier heel vaak op terecht:-). Gelukkig kwam er niemand in de gevangenis terecht!

Uitslag:

1. Klara en Tine

2. Laura en Laure

3. Lena en Floor

4. Aron en Tygo

5. Elle en Rouge

6. Najade en Hélène

7. Miel en Jef

8. Ferre en Bo

Een leuke manier om over onze geschiedenis te leren!

Hits: 1353

Geplaatst door op in GOM 5

September is de maand van de archeologie en dat gingen we met het vijfde leerjaar beleven in het oud-vredegerecht van Sint-Gillis-Waas. Een gids van de Archeologische Dienst Waasland gaf ons een rondleiding en toonde een selectie van unieke vondsten uit recent archeologisch onderzoek in onze gemeente en paleontologisch speurwerk in de Waaslandhaven. Bijzondere aandacht ging in deze expositie naar de unieke verhalend die de tentoongestelde vondsten te vertellen hadden en naar de werkmethoden van archeologen en paleontologen.

Hits: 1448

Geplaatst door op in GOM 5

Op 1 september 2015 stonden 16 leerlingen aan de start van het vijfde leerjaar. Zij namen met de iPad een selfie. De resultaten vind je hier.

Hits: 1262
0